Peter de Vries

Pejo (Peter J. de Vries, Gieten 1965) begon met het maken van cartoons toen hij op vijftien jarige leeftijd een tijdje in het ziekenhuis lag. Met die cartoons ging hij naar Bart Veenstra, de toenmalige hoofdredacteur van ‘Het Drentsch Weekblad’ die besloot om wekelijks een actuele cartoon van Pejo te plaatsen.
35 jaar en 1800 cartoons later worden ze nog steeds gepubliceerd al veruilde Pejo na een paar jaar ‘Het Drentsch Weekblad’ voor ‘De Schakel’.

Tussendoor studeerde hij af aan de ‘Constantijn Huygens’ Kunstacademie in Kampen in 1990.
Pejo woont en werkt in Amsterdam.

Na de Kunstacademie ging Pejo schilderlessen volgen bij de Volks Universiteit in Haarlem en bij de Amsterdamse schilders Eric d’Hondt en Henk van Vlerken. Deze laatste is gespecialiseerd in technieken van oude meesters als Rembrandt en Vermeer.

Schilderijen van Pejo hangen op verschillende plaatsen in het land (in bruikleen).
Onder andere in het gemeentehuis van Aa & Hunze, de redactie van het maandblad MUG, het Leids Universitair Medisch Centrum en bij verschillende particulieren. Met het Kunstenaars collectief Kunst aan de kade (“KADK”) heeft Pejo minimaal een keer per jaar een groeps-expositie. Kijk op de site van KADK waar de actuele expositie is.